FAQ

Nedan samlar vi svar på vanliga frågor om Zoom

Flytta användare till ditt zoomkonto

Det kan finnas användare som varit registrerad i Zoom före ni skaffade tjänsten. De behöver flytta till ditt zoomkonto. Så här gör de:

  1. Logga ut från zooms hemsida
     
    klicka på My account och därefter välja sign out
  2. Logga ut från alla klienter.
  3. Öppna din webbläsare och gå till https://lärosate-se.zoom.us/
  4. Välj "Sign in to a new account" och logga in
  5. Ett antal dialogrutor dyker upp på skärmen. Följ anvisningarna på dessa och bekräfta flytten via det e-postmeddelande Zoom skickar dig.
  6. Flytten är avklarad

Jag kan inte använda co-host i ett möte

Säkerställ att inställningen är aktiverad på kontonivå



Aktiva möten saknas i dashboard

Detta beror på den kraftiga användingsökningen av Zoom. Metadata för möten hinner inte komma tillbaka från Zooms servrar i realtid för alla möten. De kommer dock förr eller senare och kommer finnas med under past meetings och i statistiken. (PF, 2020-04-21)

Vissa kontakter saknas i klienten

Det finns en begränsning på 1000 kontakter som visas i klienten. Zoom menar att detta är på grund av hastighet och användbarhet. Alla kontakter som du har behörighet att nå är dock sökbara. Om användare inte går att söka fram så kan användardatabasen ha tappat sync. Skapa ett supportärende mot SUNET ifall ni misstänker detta. (PF, 2020-04-21)

Tvinga deltagare att autentisera sig för att delta i möte

Gå till https://lärosäte.zoom.us/account/setting och aktivera Only authenticated users can join meetings

Lägg till de förinställda konfigurationer du vill ge användarna, exempelvis:

  1. alla som loggat in i valfritt zoomkonto
  2. alla som loggat in på ert zoomkonto

Nu syns alternativet att bara låta autentiserade användare delta när du bokar möte.

  • No labels